Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'grid_custom_css' not found or invalid function name in /home/users/topiwftp/topigsnorsvin.nl/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
if ( function_exists('cn_cookies_accepted') && cn_cookies_accepted() ) { }
SLUIT

Innovatie

Innovatie

Topigs Norsvin is ’s werelds meest innovatieve varkensfokkerij organisatie. Onze totale keten aanpak heeft twee dimensies: kostenbesparingen realiseren in de hele keten en het creëren van meer toegevoegd waarde. Onze ambitie is de genetische vooruitgang te verdubbelen tot 4% door big data beter dan anderen te gebruiken, het beter begrijpen van de mogelijkheden van genomics en het toepassen van full genome informatie.

We leren de mogelijkheden van genomics beter kennen en beginnen met het toepassen van full genome informatie. Onze volgende stappen zijn het gebruiken van DNA informatie voor precision farming and genomic management. Ook gaan we nieuwe technologie toepassen om versneld gewenste functionele genen in onze populaties te verspreiden.


Lees hier meer:


Topigs Norsvin is Progress in Pigs. Every day.

Naar verwachting zal in de komende decennia de varkensvleesconsumptie wereldwijd met 1,5% per jaar toenemen, vooral in de regio’s met een groeiende middenklasse. Varkensvleesproducenten worden groter, professioneler en meer verticaal geïntegreerd. De groene lat voor duurzaamheid komt steeds hoger te liggen voor de verschillende schakels in de waardeketen van varkensvlees. Binnen deze context streeft Topigs Norsvin vurig naar de positie van ’s werelds meest innoverende bedrijf in varkensgenetica. Met andere woorden: werken aan Progress in Pigs. Everyday.

Lees meer


Topigs Norsvin voorop in R&D

Het Topigs Norsvin Researchteam is een groep van ’s werelds beste wetenschappers in de varkensgenetica. Wij bestuderen de hele keten binnen de varkensproductie, van reproductie, gezondheid en het milieu tot voeding, vleeskwaliteit en -verwerking.

De R&D-groep bestaat uit meer dan 25 mensen, waarvan 80% gepromoveerd is. Het jaarlijkse budget van Topigs Norsvin is bijna 19 miljoen euro en groeit jaarlijks.

Op het gebied van genetica en genomics speelt ons R&D speelt een leidende rol in fundamenteel onderzoek in internationale publicaties en congressen.

Lees meer