Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'grid_custom_css' not found or invalid function name in /home/users/topiwftp/topigsnorsvin.nl/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
if ( function_exists('cn_cookies_accepted') && cn_cookies_accepted() ) { }
SLUIT

Betere k.i. technologie om meer te profiteren van topgenetica

07/27/2015

Terug

AIM Worldwide, het k.i. kenniscentrum van Topigs Norsvin en Varkens KI Nederland ontwikkelt jaar in jaar uit nieuwe innovatieve oplossingen voor betere k.i. De volgende uitdaging is de verhoging van de productie van het aantal doses sperma per beer. Dit niet om kosten te besparen maar om meer zeugen te kunnen insemineren met de beste beren met de hoogste genetische waarde. Dit zorgt voor een verhoging van de toegevoegde waarde in de hele productieketen en een duidelijke verbetering van de waarde van het vleesvarken.


AIM Worldwide en Varkens KI Nederland maken duidelijk stappen in het verhogen van de productiviteit van beren. Dit door perfecte voeding en verzorging, de beste huisvesting en het zonder effecten verlagen van de concentratie van sperma cellen in een dosis. De technologie die dit laatste mogelijk maakt is een precieze telling van het aantal sperma cellen in een sprong. Waar de meeste ki-stations 1000 tot 1400 doses per beer per jaar produceren zullen de k.i.’s van Topigs Norsvin in de toekomst naar 5000 tot 8000 doses per beer per jaar gaan.

Lees meer: