Een hogere varkensprijs beuren

Een hogere varkensprijs beuren

Topigs Norsvin zal een workshop verzorgen op de komende thema-avonden van Pig Business

Op woensdag 7 juni in Dalfsen en op woensdag 14 juni in Nederweert-Eind zijn de Pig Business thema-avonden ‘Een hogere varkensprijs beuren’. In varkensshowroom FarmFocus te Dalfsen is vleesvarkenshouder Jan Vernooij gastspreker.  Jan gaat in op de centrale vraag ‘wat een varkenshouder kan doen om een topprijs te halen op de markt die hij of zij kiest.’ In Vernooij’s inleiding passeren ook de uitdagingen binnen nieuwe marktconcepten de revue. Daar kan hij zowel als varkenshouder en als handelaar over mee praten.
In varkensshowroom Ons Boerenerf te Nederweert-Eind is varkenshouder Frans de Rond gastspreker. Frans, ook bekend als Mr. Livar, komt informeren over de afzet en het eigentijdse verdienmodel van een bijzondere samenwerkingsketen: Livar Limburg Kloostervarken. Frans zal vertellen waarom hij op zoek is naar boeren die een nieuwe stap In de varkenshouderij durven te zetten. De ‘hoederijcapaciteit’ is namelijk te klein.

Om 20.30 uur starten op beide locaties de bedrijvenworkshops. Specialisten geven een praktische workshop aansluitend op het thema. Topigs Norsvin is als thema-partner aan deze avond verbonden en zal een workshop verzorgen.

We hopen u op één van deze avonden te zien. Deelname is gratis voor varkenshouders, aanmelden is verplicht. Aanmelden