Genomics en Genetica

Genomics en Genetica

De toepassing van genomics zorgt voor meer betrouwbare relaties tussen dieren. Hierdoor neemt de genetische vooruitgang voor alle kenmerken met 30% of meer toe. Met veel en hoogwaardige fenotype bepalingen, voldoende dieren om uit te selecteren, een kort generatie interval en een hoge betrouwbaarheid van de fokwaarden is het mogelijk maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden van genomic selection.

Met het voorhanden hebben van veel genomische informatie zijn we beter in staat om de mogelijkheden van hetrosis en genetische dominantie in onze zuivere lijnen en eindproducten tot waarde te brengen.

Deze nieuwe bron van informatie zorgt niet alleen dat we meer kennis krijgen van de achterliggende genetische bouwstenen van complexe eigenschappen. We kunnen ook onze paringsadviezen in de zuivere lijnen verbeteren. Dit zorgt dat we beren kunnen opsporen die de meeste hetrozygote merkers overerven bij een bepaalde zeug.

Topigs Norsvin investeert substantieel in het inzicht verkrijgen van de mogelijkheden van hetrosis en dominatie om zo een betere voorspelling te kunnen doen van de prestaties van de vleesvarkens.

Lees hier meer: