Maatschappelijke betrokkenheid

Topigs Norsvin

Maatschappelijke betrokkenheid van Topigs Norsvin Nederland B.V.

Topigs Norsvin hecht veel waarde aan het belang van medisch onderzoek en initiatieven die kinderen en volwassenen welke het moeilijk hebben ondersteunen. Topigs Norsvin ondersteunt, om dit kracht bij te zetten, onder andere Surfkids, Big Challenge/Alpe d’Huzes, de Hartstichting en andere kleinere doelen.

De Hartstichting

De Hartstichting wil dat meer mensen een hartstilstand overleven. Ze steken daarom veel geld in onderzoek en zetten zich ervoor in om jong en oud te leren reanimeren. Ook steunt de Hartstichting activiteiten die ervoor zorgen dat kinderen opgroeien in een gezonde omgeving.

De Hartstichting steekt elk jaar miljoenen euro’s in wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Ze zoeken naar oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en op tijd te behandelen.

Big Challenge/Alpe d’Huzes

Varkenshouders, melkveehouders, kalverhouders, pluimveehouders, akkerbouwers, tuinders, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers uit Nederland, België en diverse andere landen zetten zich keihard in om een einde te maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt.

Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Daarom beklimmen zo’n 160 fietsers en (hard)lopers uit de agrarische sector op 6 en 7 juni 2018 zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez tijdens Alpe d’HuZes. Het doel is: zo veel mogelijk geld inzamelen voor het onderzoek naar Goed, Gelukkig en Gezond leven met kanker.

Surfkids

Het Surfkidsmagazine is een informatief en educatief blad wat aan alle kinderen in de Nederlandse ziekenhuizen wordt aangeboden. Surfkids heeft momenteel  drie begunstigden aan zich gebonden, namelijk: Make-a-Wish Nederland (www.makeawishnederland.org), Stichting Opkikker (www.opkikker.nl) en Stichting Metakids (www.metakids.nl).