De eerste dieren gearriveerd in Innova Canada.

Half april arriveerden de eerste dieren op het nieuwe Topigs Norsvin kernfokbedrijf Innova Canada. Deze eerste partij van de 395 Z-lijn zeugen en gelten werd aangevoerd vanaf het fokbedrijf Paradise Valley. Na dit eerste transport volgen er meer leveringen. In totaal worden 750 zeugen en 1.600 gelten aangevoerd.

Innova Canada is gevestigd in de buurt van Plumas in Manitoba in een gebied met een lage varkensdichtheid. Gecombineerd met strenge bioveiligheidsprotocollen, transportregels en een hoog niveau van gezondheidsmonitoring, biedt dit de hoogst mogelijke garantie wat de gezondheidsstatus en leverbetrouwbaarheid betreft.

Een van de vernieuwingen in het nieuwe kernfokbedrijf is de invoering van groepshuisvesting in de drachtfase en vrijloop kraamhokken. Het doel is om volledig in overeenstemming te zijn met de toekomstige wetgeving in Canada en andere landen. Dit betekent ook er in de fokdoelen rekening gehouden wordt met dit type huisvesting, de zeugen moeten geschikt zijn om optimaal te functioneren in dit type huisvesting. Topigs Norsvin loopt hiermee voorop en helpt haar klanten om voorbereid te zijn.

Het nieuwe kernfokbedrijf Innova Canada is een belangrijke stap in de voortdurende ontwikkeling van Topigs Norsvin. Innova Canada zal bijdragen aan de verdere versnelling van de genetische vooruitgang in de Z-lijn en de snellere verspreiding van deze genetische vooruitgang naar onze klanten wereldwijd.  

Deel dit bericht: