CIAB distributeur van Topigs Norsvin genetica in Oekraïne

Het Center for Improvement of Animal Breeding (CIAB) is de distributeur geworden van Topigs Norsvin-genetica voor de Oekraïense markt. CIAB zal kernpopulaties opzetten om de lokale productie van kernfokzeugen te starten. Het eigenaanfoksysteem InGene zal ook in Oekraïne worden geïntroduceerd.

De introductie van Topigs Norsvin-genetica en ondersteuning in Oekraïne is een belangrijk element in het nationale ontwikkelingsprogramma New Pig Production 2025. Het zal bijdragen aan de ambitie van de Ukrainian Meat Industry Association om varkensvlees te produceren met de laagste productiekosten ter wereld en een belangrijke exporteur van varkensvlees te worden.

Gyula Simon, directeur van Topigs Norsvin Central Europe zegt: “We zijn trots en verheugd om bij te dragen aan het New Pig Production 2025-plan. De efficiëntie en kwaliteit van onze genetica in combinatie met de bijbehorende hoogwaardige ondersteuning zal een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een moderne en concurrerende varkenssector in Oekraïne. ”

Mykola Babenko, directeur van het Centre for Improvement Animal Breeding, benadrukt: “De innovatieve benadering van Topigs Norsvin bij het implementeren van nieuwe technologieën en de voortdurende focus op kostenefficiënte varkensproductie zijn momenteel essentiële aspecten voor de Oekraïense varkenshouderij. Het potentieel van Topigs Norsvin genetica zal de Ukrainian Meat Industry Association helpen haar ambitieuze plannen te realiseren. “

Over het Center for Improvement of Animal Breeding:

Het Center for Improvement of Animal Breeding (CIAB) werd opgericht in 2011. CIAB werkt samen met varkenshouderijen, melkveebedrijven en agro bedrijven in de Oekraïne en in het buitenland. Het is gespecialiseerd in technologie-audits, kostenbesparing, activiteitenplanning, bedrijfsverbetering en advies/ondersteuning. Het doel van CIAB is om de beste organisatie op te zetten, de winstgevendheid te verhogen en advies/ondersteuning te realiseren. Het doet dit door ervaring op te doen bij vooraanstaande wetenschappelijke centra over de hele wereld. Meer informatie: www.ciab.expert

Deel dit bericht: