Topigs Norsvin boekt sterke omzetgroei

Topigs Norsvin heeft over 2019 de omzet met ruim 21% zien toenemen tot 165 miljoen euro. Het operationeel bedrijfsresultaat nam, in dezelfde periode, toe met 64% tot ruim 11 miljoen euro. Met deze cijfers presteerde Topigs Norsvin wederom ruim boven begroting.

Mark Tijssen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Topigs Norsvin, geeft aan trots te zijn op het behaalde resultaat. “Het beste resultaat ooit. Het bewijst dat onze strategie werkt en dat investeringen in innovatie en productontwikkeling vruchten afwerpt. Topigs Norsvin is een zeer sterke en gezonde organisatie met een uitstekende solvabiliteit en liquiditeit. Een prima fundament voor verdere groei”.

Topigs Norsvin blijft wereldwijd investeren in genetische vooruitgang, distributie en technische ondersteuning. Voor 2020 is het Research & Development budget verder verhoogd. Ook de majeure investeringen van de laatste jaren in IT, klantonderzoek en vleeskwaliteit dragen bij aan het versnellen van de genetische vooruitgang en het verbeteren van het resultaat bij onze klanten. Een voorbeeld is Total Feed Efficiency dat al jaren een belangrijk criterium is in het onderzoeksprogramma van Topigs Norsvin. In de afgelopen 5 jaar heeft deze strategie geresulteerd in een reductie van ruim 25 kg veevoer per vleesvarken.

illaume Kal, CEO van Topigs Norsvin over het behaalde resultaat “Beslissingen en investeringen uit het verleden zorgen voor een goed rendement. Wereldwijd neemt ons marktaandeel verder toe. Dit is een trend die zich ook in 2020 doorzet. Uiteraard geeft de huidige COVID-19 crisis voor iedereen uitdagingen maar in de lange geschiedenis van Topigs Norsvin hebben wij vaker voor grote uitdagingen gestaan. Wij zijn veerkrachtig, zijn er voor onze klanten en geloven in de sterke sector. Ook hier komen wij samen weer sterk uit”.

Deel dit bericht: