Topigs Norsvin investeert in nieuw kernfokbedrijf in Canada

Topigs Norsvin investeert in een nieuw kernfokbedrijf in de Canadese provincie Manitoba. Dit vertegenwoordigt de grootste investering in de geschiedenis van Topigs Norsvin. Het nieuwe kernfokbedrijf zal deel uitmaken van een groter plan om de kernfokcapaciteit in Canada te upgraden en uit te breiden. Het project omvat ook de renovatie en uitbreiding van een aantal bestaande kernfoklocaties. Met deze investering zal Topigs Norsvin de genetische vooruitgang in de Z- en E-lijn verder versnellen en de productiecapaciteit van de D-lijn verhogen. Het kernfokbedrijf zal in de zomer van 2022 operationeel zijn.

Een van de vernieuwingen op het nieuwe kernfokbedrijf wordt de invoering van groepshuisvesting in de dracht en vrijloopkraamhokken. Het doel is om volledig in overeenstemming te zijn met de toekomstige Canadese welzijnswetgeving. Dit betekent ook dat de genetische lijnen gefokt worden voor dit type huisvesting. Een hoge biosecurity is een ander belangrijk aspect in dit project.

Het nieuwe kernfokbedrijf wordt gerealiseerd in een gebied met een lage varkensdichtheid, waardoor het, in combinatie met hoge bioveiligheidsprotocollen, strikte transportregels en een hoog niveau van gezondheidsmonitoring, mogelijk is om met de hoogste gezondheidsstatus te werken en continuïteit van de levering te garanderen.

Met het nieuwe kernfokbedrijf en de investeringen in de bestaande bedrijven verwacht Topigs Norsvin te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar Topigs Norsvin genetica, onder andere in de VS. Het zal ook leiden tot versnelde genetische vooruitgang en snellere verspreiding van deze genetische vooruitgang naar de klanten wereldwijd.

Deel dit bericht: