Topigs Norsvin opent Innova Canada

Op 21 september was de officiële opening van het nieuwe kernfokbedrijf Innova Canada van Topigs Norsvin. Innova Canada is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Topigs Norsvin als wereldwijde leverancier van genetica. Het nieuwe kernfokbedrijf maakt deel uit van een groter plan om de kernfokcapaciteit in Canada te upgraden en uit te breiden. Innova Canada zal bijdragen aan het verder versnellen van de genetische vooruitgang in de Z-lijn, één van de lijnen die de basis vormen van de TN70 zeug.

Met deze investering verwacht Topigs Norsvin te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar Topigs Norsvin-genetica, vooral in de VS. Het zal ook leiden tot een versnelde genetische vooruitgang en een snellere verspreiding van deze genetische vooruitgang naar onze klanten wereldwijd. CTO Hans Olijslagers: “Innova Canada maakt deel uit van de gebalanceerde fokkerijstrategie van Topigs Norsvin op lange termijn en zal substantieel bijdragen aan onze doelstelling om de genetische vooruitgang nog verder te vergroten. Hoewel het zal bijdragen aan het succes van onze klanten wereldwijd, toont het vooral onze toewijding aan de Noord-Amerikaanse markt.”

Eén van de vernieuwingen in het nieuwe kernfokbedrijf is de invoering van groepshuisvesting in de dracht en het gebruik van vrijloop kraamhokken. Het doel is om volledig in lijn te zijn met de toekomstige Canadese welzijnswetgeving en wetgeving in andere landen. Dit betekent ook dat de genetische lijnen voor dit type huisvesting zullen worden gefokt.

Innova Canada draait volledig op elektriciteit en gebruikt geen fossiele energiebronnen, zoals propaan of aardgas. Aangezien 97% van de elektriciteit afkomstig is van waterkracht, gebruikt het bedrijf hernieuwbare en vrijwel emissievrije energie.

Een hoge bioveiligheid is een ander belangrijk aspect van Innova Canada. Het nieuwe kernfokbedrijf bevindt zich nabij Plumas in Manitoba in een gebied met een lage varkensdichtheid. Gecombineerd met hoge bioveiligheidsprotocollen, strikte transportregels en een hoog niveau van gezondheidsmonitoring, zal dit de hoogste gezondheidsstatus en continuïteit van de levering garanderen.

Tijdens de opening van Innova Canada, de bezoekers konden een kijkje nemen bij de vrijloop kraamhokken en de laadplaats.

Deel dit bericht: