Villaume Kal nieuwe CEO Topigs Norsvin

Villaume Kal (49) is benoemd tot CEO van Topigs Norsvin. Samen met Cor van Hertrooij (CFO) en Hans Olijslagers (CTO) vormt hij de directie van Topigs Norsvin. Villaume Kal start 16 maart 2020 in zijn nieuwe functie. Hij volgt Martin Bijl op, die in 2019 Topigs Norsvin verliet.

Voorheen was de Nederlander Villaume Kal CEO van NIZO, een van ’s werelds toonaangevende bedrijven voor contractonderzoek op gebied van beter voedsel en gezondheid. Daarvoor was hij CEO van Rousselot, onderdeel van Darling Ingredients, en bekleedde hij verschillende managementfuncties bij Koninklijke DSM.

‘’We zijn erg blij met de benoeming van Villaume Kal. Hij heeft meer dan 25 jaar internationale ervaring in commercial en operational excellence, strategie en bedrijfsontwikkeling’’, aldus Mark Tijssen, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Zijn kennis van de Chinese en Noord-Amerikaanse markt is van grote waarde voor de verdere uitbouw van de Topigs Norsvin activiteiten in deze belangrijke regio’s.”

Villaume Kal over zijn nieuwe functie: “Ik kijk ernaar uit en voel me bevoorrecht om mijn bijdrage te leveren aan het succes van Topigs Norsvin. Het is een eer om CEO te worden van deze innovatieve wereldspeler in varkensgenetica. Het succesvol benutten van het volledige marktpotentieel en de innovatieve kracht van het bedrijf maakt deze positie zeer aantrekkelijk.”

Deel dit bericht: