Topigs Norsvin viert 100 jaar genetische vooruitgang

Op 24 februari 1922 werd het Centraal Bureau voor de Varkensfokkerij (CBV) door varkenshouders opgericht om de fokkerij te verbeteren. De stichting van het CBV vormde het begin van wat nu Coöperatie Topigs, Topigs Norsvin en Varkens KI Nederland is. Dat betekent 100 jaar genetische vooruitgang voor varkenshouders en door varkenshouders.

De afgelopen eeuw is de organisatie uitgegroeid tot één van de grootste varkensgenetica bedrijven in de wereld. Innovatie is, net zoals in de beginjaren, nog steeds de grote drijfveer. Hierdoor is het meer dan ooit mogelijk om genetische vooruitgang te realiseren die ten goede komt aan onze leden en klanten in Nederland en de rest van de wereld.

100 Jaar vooruitgang door Topigs Norsvin is vooral een eeuw bijdragen aan het succes van de varkenshouderij. Topigs Norsvin heeft de afgelopen eeuw als voorloper op gebied van varkensfokkerij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse varkenssector. Dit komt mede door de unieke en ijzersterke combinatie van de inbreng van de varkenshouder en de mogelijkheden die technologische innovaties boden en bieden.

Door die combinatie van de stem van de varkenshouder en innovatieve kracht, is Topigs Norsvin ook de uitvinder van balanced breeding. Een fokkerij-visie die naar het totale dier kijkt. Dus geen fokkerij op een beperkt aantal kenmerken voor de korte termijn, maar fokken voor een beter varken in zijn totaliteit. Dit alles, zoals het past binnen de coöperatieve gedachte, met de lange termijn en een toekomstgerichte sector voor ogen.

100 Jaar genetische vooruitgang is een heugelijke mijlpaal. Daarom zullen er gedurende 2022 diverse evenementen en activiteiten plaatsvinden voor leden, klanten, medewerkers en relaties. De rode draad bij alles is het thema ‘’100 jaar vooruitgang”.

Deel dit bericht: