Innova Canada: zorgen voor een stabiele en betrouwbare stroom van genetische vooruitgang

Peter van Kemenade, Director Global Supply Chain Management

Een snelle en betrouwbare stroom van de beste hoogwaardige genetica naar onze distributeurs en klanten creëren. Dat is in het kort waar Peter van Kemenade, Director Global Supply Chain Management, naar streeft. De bouw van de nieuwe kernfok locatie Innova Canada zal een belangrijke impuls geven aan de genetica met een hoge gezondheid. Peter legt het belang uit van deze nieuwe Genetic Nucleus-farm voor genetische levering.

Innova Canada is de nieuwste uitbreiding in de fokkerijstructuur van Topigs Norsvin en wordt de hoofdlocatie voor het fokken van de Z-lijn, een van de lijnen van de TN70 zeug. Deze grootste investering in de geschiedenis van Topigs Norsvin zal leiden tot meer genetische vooruitgang. Klanten over de hele wereld zullen hiervan profiteren.

Peter van Kemenade: “Innova Canada wordt één van de twee kernfoklocaties voor het creëren van genetische vooruitgang. De andere is in Noorwegen. Beide zijn aangesloten op een Delta-teststation om jonge beren uit de kern op te fokken en te testen. Onze structuren in Canada en Noorwegen zijn uniek en ongekend in de wereld van varkensgenetica.

De directeur Global Supply Chain Management ziet drie belangrijke voordelen vanuit een supply chain-perspectief. Deze gelden voor zowel de Canadese als de Noorse kernfokkerij.

  • Hoge gezondheid. Innova Canada ligt in een deel van Manitoba dat zeer bioveilig is en een lage varkensdichtheid heeft. Dit, samen met het hoge niveau van bioveiligheidsbeheer dat zal worden gehandhaafd, zal het risico op het uitbreken van ziekten minimaliseren, een consistente genetische vooruitgang garanderen en de wereldwijde verspreiding van genetica waarborgen
  • Stabiele stroom van genetica in grotere aantallen. De structuur en het ondersteuningsnetwerk van Innova Canada zorgen voor een snellere genetische verbetering. Daarnaast heeft Innova grotere aantallen beren en gelten beschikbaar
  • Vlekkeloze verspreiding. Canada is een uitstekend land om genetica uit te distribueren. Vanwege het hoge gezondheidsniveau, professionele veterinaire autoriteiten en veterinaire certificaten voor bijna alle landen ter wereld, kunnen dieren en sperma zonder obstakels worden verzonden. Het gouvernementele veterinaire systeem CFIA werkt ook op een hoog niveau.

Van Kemenade: “Dit alles leidt tot een laag risico op verstoringen, wat een stabiele en veilige stroom van genetische vooruitgang mogelijk maakt, waardoor we een nog betrouwbaardere leverancier zijn. Het zal ook leiden tot een kleinere genetische vertraging. Met andere woorden, meer klanten zullen sneller de nieuwste genetische vooruitgang in hun stallen hebben.

Klanten van Topigs Norsvin zullen het effect van Innova Canada merken. Genetische vooruitgang zal versnellen en deze hogere vooruitgang zal sneller worden geleverd. Dit zal de prestaties in de stallen van onze klanten verhogen, wat leidt tot een hogere winst. Ook zal de betrouwbaarheid toenemen. Dieren en sperma zullen in grotere aantallen en in een constante stroom beschikbaar zijn.

Peter van Kemenade

De bijdrage van Innova Canada is slechts een deel van het verhaal. Een wereldwijd netwerk van internationale spermahubs zal ook een sleutelrol spelen. Onze KI-stations in Noorwegen, Nederland, Canada en Spanje worden continu voorzien van de nieuwste generaties beren uit de kernen in Canada en Noorwegen. Deze stations zullen ervoor zorgen dat genetische vooruitgang snel naar onze klanten wordt gedistribueerd. Dit wordt gerealiseerd parallel aan de beren uit Delta Canada en gelten uit Innova Canada die rechtstreeks naar onze klanten gaan.

Deel dit bericht: