Topigs Norsvin boekt € 6,7 miljoen operationeel resultaat

Topigs Norsvin heeft over 2018 een operationeel bedrijfsresultaat van € 6,7 miljoen behaald. De bruto marge nam toe tot € 73,9 miljoen, bijna 4% meer dan in 2017. Met deze cijfers presteerde Topigs Norsvin ruim boven begroting en beleefde de organisatie wederom een goed jaar. Mark Tijssen, voorzitter van de Raad van Commissarissen geeft aan dat er sprake is van een gezonde organisatie met een uitstekende solvabiliteit en liquiditeit. Een prima basis voor verdere groei in de komende jaren.

INVESTERINGEN IN INNOVATIE DRAGEN BIJ AAN STIJGENDE MARGE

Met de behaalde resultaten kan Topigs Norsvin intensief blijven investeren in productinnovatie en productverbetering. Het Research & Development budget voor 2019 is met 7% verhoogd tot ruim € 22,5 miljoen. CEO Martin Bijl: “Met de extra investeringen in R&D zet Topigs Norsvin nog scherper in op klantgerichte innovatie. Klanten gaan hiervan maximaal profiteren door nieuwe of verbeterde producten, concepten en services die de komende jaren beschikbaar komen.”

Een voorbeeld van klantgerichte innovatie is het in 2018 geopende fokkerijcentrum Delta Canada. Met € 10 miljoen de grootste investering in het bestaan van Topigs Norsvin. Delta Canada is, net als het fokkerijcentrum Delta in Noorwegen, uitgerust met CT-scan technologie. Dit levert gedetailleerde fokkerijdata op die de genetische vooruitgang bij klanten verder versneld. Delta Canada maakt het mogelijk meer en sneller hoogwaardige genetica te distribueren.

Deel dit bericht: